2013-02-16 19:20:29• hírek • Kocsis Zoltán

Megyeszerte matekeztek a diákok

Szombaton Szatmár megye iskoláiban a matematika volt a nyerő: ekkor rendezték meg a tantárgy olimpiászának második szakaszát. Ebben a korábban a saját iskolájukban a legjobban szerepelt gyerekek mérték össze tudásukat. Az itt legjobb eredményt elérők kvalifikálják magukat a megyei szakaszra, amelyre március 9-én kerül majd sor.

Megyeszerte számtalan iskolában volt a szombat délelőttök esetében megszokottnál nagyobb nyüzsgés: mindenütt zajlott a matematika olimpiász. Szatmárnémetiben két csoportra osztották az V-VIII osztályos diákokat: azok, akik a Szamos jobb partján található iskolákban tanulnak, a 10-es számú Általános Iskolában versenyeztek, a bal partiak pedig a Johann Ettinger Német Líceumban.

Hogy képet nyerjünk arról, hány diákot érinthetett a szombat délelőtti verseny, elmondjuk, hogy csak a 10-es számú Általános Iskolában 65 V.-es, 46 VI.-os, 48 VII.-es és 18 VIII.-os diák vett részt a megmérettetésen.

A kisebbeknek, azaz az V-VI. osztályosoknak két óra alatt kellett megoldaniuk három feladatot, míg a nagyobbaknak, a VII-VIII. osztályosoknak egy órával és egy gyakorlattal többjük volt.

Az általános iskolások mellett szombaton versenyeztek a középiskolások is. Ők azonban saját tanintézményeikben mérhették össze tudásukat. Hétfőn lehet majd az eredmények ellen tiltakozni, ezt követően derül ki végérvényesen, hogy kik jutottak be a március 9-i megyei szakaszba.

 

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: